Kan een tuinslang op elke kraan?

Kan een tuinslang op elke kraan?

Elke tuinslang past om een buitenkraan heen. Het moet dan wel om een echte buitenkraan oftewel een aftapkraan gaan. Om de tuinslang op de buitenkraan aan te sluiten zijn er speciale koppelstukken verkrijgbaar. Normaal wordt het koppelstuk bij de tuinslang geleverd.

Hoe sluit ik mijn tuinslang aan op de keukenkraan?

Ik laat je zien hoe je een tuinslang aansluit op je keukenkraan of andere kraan binnenshuis….De juiste maat voor je keukenkraan

  1. Schroef de perlator van de kraan af.
  2. Zet de perlator van de Gardena set erop.
  3. Klik het koppelstuk erop.
  4. En sluit de tuinslang aan.

Hoe werkt een tuinslang?

In de meeste gevallen is een tuinslang aangesloten met Gardena-achtige koppelingen. Deze snap-fit koppelingen bestaan uit twee delen. Het eerste deel is een schroefdraadfitting (waarbij ¾ “en ½” de standaard zijn) en is gemonteerd op het onderdeel dat u op de tuinslang wilt aansluiten.

Welke aansluiting op buitenkraan?

Er zijn twee maten op een buitenkraan die belangrijk zijn: de aansluiting naar de muur en de aansluiting op de kraan zelf. De aansluiting naar de muur is altijd 1/2″ of 3/4″.

Kun je een tuinslang aansluiten op een Quooker?

Quooker HQ on Twitter: “@anitaei Helaas, er bestaat geen Quooker tuinslang.

Hoe sluit ik een keukenkraan aan?

Zorg ervoor dat je het warme en koude water op de juiste manier aansluit. Draai de slang handvast aan. Plaats de kraan met de slangen in het kraangat. Schroef het van onderen vast met een stabilisatieplaat, metalen ring en een grote wartelmoer.

Hoe sluit je een mengkraan aan?

Een mengkraan installeren in 4 stappen

  1. Sluit het water af. Draai de hoofdkraan dicht en draai de kraan die je gaat vervangen open tot er geen water meer uitkomt.
  2. Verwijder de oude kraan.
  3. Monteer de nieuwe kraan.
  4. 4.Controleer op lekkages.

Hoe werkt een Tuinslanghaspel?

Bij haspels voor verlengsnoeren treft men stopcontacten op de as aan. Tijdens het op- of afrollen van de slang of het snoer mag er niets op dit contactpunt aangesloten zijn. De haspel draait namelijk in het rond en een eventueel aangesloten snoer, kabel of slang zou dan volledig in de knoop draaien.

Hoe werkt waterstop tuinslang?

De Gardena Waterstop is een praktische accessoire, die op het uiteinde van uw tuinslang bevestigd kan worden. Als het aangesloten besproeiingsaccessoire, zoals een broes of sproeier, vervolgens wordt losgekoppeld, stopt de watertoevoer automatisch.

Welke buis voor buitenkraan?

Voor het aanleggen van een buitenkraan wordt over het algemeen een tyleen slang 16 mm en een koperen buis 15 mm gebruikt.

Waarom beluchting op buitenkraan?

Een beluchter is een klepje in de buitenkraan, zodat er een vacuüm ontstaat als de waterdruk wegvalt. Zo voorkom je dat water uit een aangesloten slang in de leiding terugstroomt.

Welke maat Kraanstuk?

Technische Specificaties

Categorie: Kraanstukken
EAN-nummer: 4078500011587
Breedte van het vermelde type: 80 millimeter
Diameter aansluitingen: 26.5 millimeter
Diepte van het vermelde type: 60 millimeter

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top