Wat is Massee?

Wat is Massee?

Massee was een bijproduct van aardappelstroop, die werd geproduceerd in de fabrieken van DWM aan het Boven Oosterdiep in Veendam en bij Koninklijke Scholten Honig in Foxhol (beide bedrijven gingen later op in AVEBE).

Wat is Sikkevet?

Borsthoning of jodenvet, ook wel honingborst, massee (massé), kattespauw, sikkevet, bokkenvet of kletskop genoemd, is ouderwets snoepgoed dat in het begin van de 20e eeuw populair was. De naam jodenvet werd het meest gebruikt in Vlaanderen en het grootste gedeelte van Nederland.

Waar is Massee van gemaakt?

Borsthoning/ Massé Tegenwoordig is het gemaakt van maiszetmeel. Daardoor iets zachter (maar nog steeds hard) dan vroeger en wat geler van kleur. In de mond wordt borsthoning omgezet van zetmeel naar suiker en dat geeft een zoete smaak.

Waarom heet jodenvet zo?

De herintroductie van de ouderwetse snoepsoort jodenvet heeft tot felle reacties geleid. ‘De naam jodenvet voor snoepgoed doet denken aan het uitbraden van joden.

Waar smaakt jodenvet naar?

De smaak is in eerste instantie vettig en zacht, bijna smaakloos. Daarna komt het zoet naar voren: bij het in de mond houden van het jodenvet wordt zetmeel omgezet in suiker en dat geeft een warm-zoete smaak.

Waar is jodenvet van gemaakt?

Het is een bijproduct van de aardappelzetmeel industrie. Bij de verwerking van het aardappelzetmeel zette zich een zoete, witte massa af op de machine’s . Die massa verwijderde men na een aantal dagen wanneer deze hard geworden was. Bij toeval proefde iemand van dit witte spul en het bleek zeer lekker te zijn.

Waar wordt Hakhoning van gemaakt?

Hakhoning wordt gemaakt van honing, kruiden, water, suiker en glucosestroop. De smaak die wordt toegevoegd aan de hakhoning maakt het gezond voor diverse kwaaltjes. In de middeleeuwen werd hakhoning zelfs gezien als medicijn voor bijvoorbeeld verlichting bij griep, hoesten of keelpijn.

Hoe maken ze Hakhoning?

Is Hakhoning gezond?

Hakhoning is een echte delicatesse. Bovendien is hakhoning gezond. Hakhoning werd in de middeleeuwen al gebruikt bij keelpijn, verkoudheid, keelontsteking en andere luchtwegaandoeningen. Nog steeds is dit ouderwetse snoepgoed immens populair.

Waar komt Hakhoning vandaan?

Oorspronkelijk komt hakhoning namelijk uit Frankrijk. Specifieker: uit Abdij Sainte Marie de Fonfroide waar de hakhoning werd gemaakt door monniken. Vanuit Frankrijk is het recept in 1847 naar België afgereisd, waar het door een familie werd opgenomen.

Hoe eet je Hakhoning?

Je kan de hakhoning vanzelfsprekend ook gewoon eten omdat het zo lekker is. Door de heerlijke combinatie van honing met de verschillende kruiden wordt het vaak als keelsnoepje gebruikt. Wil je een keer iets anders, probeer dan eens brokje in de thee of in warme melk. Heerlijk en je kunt er goed van slapen.

Wat doe je met hak honing?

Gebruik een brokje hakhoning in de thee of koffie, in een koud glas water of als een los snoepje. Het mooie aan hakhoning is dat het 100% natuurlijk is en door Erik zelf gemaakt. Lactose vrij. Sinds 2020 heeft Erik het eeuwen oude recept mogen overnemen van een marktkoopman uit Noord-Holland.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top