Wat is foetale biometrie?

Wat is foetale biometrie?

Het echoscopisch meten van de foetale parameters caput omtrek (head circumference HC), abdominale omtrek (abdominal circumference AC) en femurlengte (FL) vormt een belangrijke aanvulling op het standaard fysisch diagnostisch onderzoek van een zwangere.

Wat gebeurt er als de placenta niet goed functioneert?

Als de placenta heel slecht werkt, kan er zuurstoftekort optreden. Dit heeft uiteindelijk wel ernstige gevolgen voor de baby. Als de baby onvoldoende gegroeid is, moet je vaker naar de gynaecoloog voor controle. Hoe langer de baby in je buik kan blijven, hoe beter.

Wat is foetale Groeirestrictie?

Een foetale groeirestrictie is een groeivertraging van de baby tijdens de zwangerschap. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wij hebben informatie over mogelijke oorzaken van groeivertraging en over de behandeling op een rij gezet.

Wat is een BFGR?

Wat is een familiefonds? Bij een familiefonds brengen twee of meer participanten vermogen bijeen om voor gezamenlijke rekening te beleggen. Het instellen van een fonds is vormvrij, maar het is belangrijk de onderlinge afspraken goed schriftelijk vast te leggen al dan niet via de notaris.

Wat betekent mi op echo?

Dus de MI, medische indicatie, was op dat moment tweeledig. Groen vruchtwater en behoefte aan pijnstilling.

Wat is een flowmeting zwangerschap?

Echo en flowmeting Bij een flowmeting wordt gekeken naar de bloeddoorstroming in met name de navelstrengbloedvaten. Bij intra-uteriene groeivertraging die wordt veroorzaakt door een verminderde placentafunctie is dat aan de uitslag van de flowmeting te zien. De flowmeting zegt dus wat over de conditie van de placenta.

Wat is beter placenta voor of achter?

Ontwikkeling van de placenta Ligt een placenta achter (aan de rugkant), dan is dat prima. Dat geldt ook voor de placenta die vooraan (aan de buikkant) ligt. Het enige “nadeel” is dat je je baby waarschijnlijk minder voelt, omdat de placenta er als een buffertje tussen ligt.

Wat is foetale termijn?

Vanaf het moment dat je 11 weken zwanger bent en je mini-me dus 9 weken oud is, wordt hij niet langer een embryo genoemd. De meeste organen zijn dan af en vanaf dat moment gaat je baby als foetus door het leven. Deze foetale periode duurt tot zijn geboorte.

Wat is placenta insufficiëntie?

Placenta Insufficiëntie De placenta werkt niet goed en geeft onvoldoende voedingsstoffen of zuurstof door aan de baby. Dit kan leiden tot matige groei van de baby. In ernstige gevallen kan er een levensbedreigende situatie voor de baby ontstaan. De baby raakt dan ondervoed.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top